Serafimi showreel slide show

... behu prvi muzičari koje Gospod stvori. Najviši među Anđelima. Od čistog svetla i neugaslog plamena načini ih i reče: ”Luč ovu predajte ljudima, i samo tako ćete luč ostati”.

 

Serafimi su moj autorski ansambl – Moj lični bend koji izvodi moju muziku sastavljen od mojih najboljih prijatelja, vrhunskih muzičara i ljudi koji muziku koju sam ja napisao izvode kao svoju.

Zovemo se Serafimi jer to opisuje i našu muziku i karakter naše misije u umetnosti.

Uživaju, slušajući nas, i oni koji misle da “…ne vole klasiku” iako smo – naravno, prava poslastica upravo za one koji cene i slušaju “ozbiljnu muziku”.

Sastav, baš kao i Repertoar su promenljivi i fluktuirajući u zavisnosti od mesta i potrebe nastupa.
Serafimi su “nevidljiva bića” a na sceni ih može biti od 2 do 152. Okosnicu ansambla čine violina i klavir, zatim glas, pa violončelo i klarinet, a za veče koncerte pridružuju nam se i kvarteti, gudački orkestri, horovi “Heruvima”, različiti solisti, glumci – “naratori” i baletski igrači. Sve kombinacije su moguće.
Nijedna kompozicija nije ista, baš kao što nijedan “susret” nije isti…

U zavisnosti od tehničkih mogućnosti sale, igramo se svetlom, zvukom i slikom. Pozorišni prostori su zato optimalna poprista nasih “muzičkih igara”.

… Uz sva “pomagala”, plenimo isključivo Muzikom i Ljubavlju, brišuci granicu između scene i publike. Dižemo “rampu” koja posle čitavog stoleća podele muzike na ozbiljnu i popularnu, više potseća na “betonski zid”.
Zid koji “novije” generacije odvaja od “klasične muzike” je samo deo bedema koji opasuju ljudsku vrstu od većine klasičnih vrednosti. Čista ljubav, iskreno prijateljstvo , obzirnost i pažljivost, pali su zajedno sa “klasikom”, pokošeni prezirom mladih prema svemu što je “ustogljeno”.
Kome je zameriti? … Sigurno ne “mladima”; - oni su “tabule raze” koje smo mi tako prepotentno uzeli šaka, prihvatajući često nedovoljno svesno odgovornost bavljenja umetnošću.
Serafimi to savršeno umeju … jer ne manipulišu drugima. Svirajući i igrajući se oni rade ono za šta su stvoreni – Vole…

Vrhunski profesionalizam i zanatstvo se podrazumevaju – oni su prvi i najmanji stepenik u gradnji hrama Ljubavi, Mašte i Igre.

To je hram Muzike…

… Mi smo njegovi ukućani i njegovi kućni duhovi

Mi smo Serafimi


Ansambl Programi Prijatelji Serafima back to home page